Kaeng Khiew Waan van Noorse zalm (4 porties)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g. Noorse zalmfilets
basilicumblaadjes
0,5 dl kokoscrème
0,5 dl kokosmelk
0,5 dl groene Thaise currypasta
5 combava blaadjes
3 el vissaus
2 rode Spaanse pepers
1/4 aubergine
1 el (palm)suiker
Bereiden
- De zalm in dunne plakjes (12,5 x 7,5) snijden.
- De basilicumblaadjes op de plakjes zalmfilet leggen.
- Strak oprollen en in plastic folie wikkelen.
- Gaar pocheren in visbouillon.
- Af laten koelen.
- In schijfjes van 2,5 cm dik snijden.
- De currypasta kort aanfruiten.
- De kokosmelk en de kokoscrème toevoegen.
- Op laag vuur 10 minuten laten sudderen.
- (palm)suiker en vissaus toevoegen.
- Op smaak brengen.
- Aubergine toevoegen en aan de kook brengen.
- Zalmrolletjes toevoegen en zachtjes
verwarmen.
- De curry in een kom schenken en garneren met de in plakjes gesneden rode Spaanse pepers en
de basilicumblaadjes.
Bron: Noors Visbureau
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Venkel-visschotel
Gestoofde paling I
Zalmmoot met koude basilicumsaus
Kabeljauwschotel met kruidig korstje
Visschotel met aardappelpuree