Kaeng Khiew Waan van Noorse zalm (4 porties)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g. Noorse zalmfilets
basilicumblaadjes
0,5 dl kokoscrème
0,5 dl kokosmelk
0,5 dl groene Thaise currypasta
5 combava blaadjes
3 el vissaus
2 rode Spaanse pepers
1/4 aubergine
1 el (palm)suiker
Bereiden
- De zalm in dunne plakjes (12,5 x 7,5) snijden.
- De basilicumblaadjes op de plakjes zalmfilet leggen.
- Strak oprollen en in plastic folie wikkelen.
- Gaar pocheren in visbouillon.
- Af laten koelen.
- In schijfjes van 2,5 cm dik snijden.
- De currypasta kort aanfruiten.
- De kokosmelk en de kokoscrème toevoegen.
- Op laag vuur 10 minuten laten sudderen.
- (palm)suiker en vissaus toevoegen.
- Op smaak brengen.
- Aubergine toevoegen en aan de kook brengen.
- Zalmrolletjes toevoegen en zachtjes
verwarmen.
- De curry in een kom schenken en garneren met de in plakjes gesneden rode Spaanse pepers en
de basilicumblaadjes.
Bron: Noors Visbureau
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gepocheerde heilbot
Kruidigevisschotel
Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Tongfilet met zuurkool en aardappelpâté
Botervis met prei-pestosaus